Geschiedenis

De Hanen (???? – 1994)
Broeksittard had een carnavalsvereniging ‘De Hanen’. Hierdoor wordt Broeksittard ook wel het Hanenrijk genoemd. Wegens gebrek aan leden moesten de heren van ‘De Hanen’ in 1993/1994 helaas stoppen met het organiseren van activiteiten.

Kermelle Jöffers (1994 – 2006)
De vrouwen van ‘De Hanen’ vonden dit erg jammer en besloten vanaf toen zelf de organisatie van carnaval in Broeksittard voor hun rekening te nemen. De carnavalsvereniging ‘Kermelle Jöffers’ was geboren! Vanaf 1994 had Broeksittard dus haar eerste vrouwelijke carnavalsvereniging en een heuse prinses.

In 1996 pakten twee oud prinsessen van de ‘Kermelle Jöffers’ zich samen en richtte, erg toepasselijk,  de ‘Auwt Prinsesse’ op. Vele prinsessen volgden en sloten zich in de loop der jaren aan bij de ‘Kermelle Jöffers’ en later ook bij de ‘Auwt Prinsesse’.

Helaas besloten ook de ‘Kermelle Jöffers’ wegens diverse omstandigheden ermee te stoppen. Na de viering van hun 1 x 11 jubileum in 2006 namen de ‘Auwt Prinsesse’ de organisatie over van de ‘Kermelle Jöffers’.

De Mechelkes (2006 – heden)
Bij een nieuwe carnavalsvereniging hoort ook een nieuwe naam en die was gelukkig al snel gevonden. De ‘Auwt Prinsesse’ hadden in de loop der jaren een mooie reputatie opgebouwd. Overal waar zij kwamen werd gezegd: “Dao zeen de maedjes weier.” Het Sittardse woord voor meisjes is Mechelkes en zo is aan het einde van het jubileumweekend ‘CV De Mechelkes’ opgericht.

Sinds 2006 organiseren ‘De Mechelkes’ met veel plezier en enthousiasme carnavalsactiviteiten in Broeksittard.